Jedro stare vasi Koseze je ležalo ob križišču sedanje Podutiške in Koseške ceste. Vas je dobila ime po staroslovenskih kosezih, pripadnikih starega, na pol plemiškega, slovenskega družbenega sloja.
Kozolci za obvestila propadajo

Naše turistično društvo je namreč že avgusta 2020 Četrtni skupnosti Šiška in Oddelku za lokalno samoupravo mestne občine Ljubljana podalo pobudo, da čim preje prevzame skrb za urejanje in vzdrževanje lesenih kozolcev – »lesenih objektov za oglaševanje« v naselju Koseze ter poskrbi, da se za navedene lesene kozolce pridobi soglasje upravljalca kategoriziranih cest in se tako uskladi z določili Odloka o občinskih cestah v Mestni občini Ljubljana in Zakonom o cestah z naslednjo utemeljitvijo:

Navedene lesene kozolce oziroma »lesene objekte za oglaševanje« na lokacijah v naselju Koseze, je med leti 1975 in 1980 postavila tedanja Krajevna skupnost Koseze z namenom obveščanja krajanov o aktualnih dogodkih in sklepih tako takratne Krajevne skupnosti Koseze, takratne občine Šiška in hkrati dati možnost krajanom, podjetjem in obrtnikom, da na primernem mestu reklamirajo svoje storitve ali oglase. Vse v smislu, da se prepreči neprimerno reklamiranje z letaki na drevesih, ograjah in drogovih javne razsvetljave. Po prenehanju oziroma ukinitvi krajevnih skupnosti konec leta 1998 v nekdanji občini Šiška, je s 1.1.1999 Mestna občina Ljubljana prevzela pravice in obveznosti nekdanje krajevne skupnosti Koseze. To pomeni, da se je celotno premično in nepremično premoženje nekdanje Krajevne skupnosti Koseze preneslo na novo ustanovljeno Mestno občino Ljubljana, ki je de facto pravni naslednik Krajevne skupnosti Koseze in kot taka tudi lastnik »lesenih objektov za oglaševanje« v naselju Koseze. Znotraj mestne uprave MOL je za lokacije, prostore in delovanje na terenu po prenehanju nekdanjih krajevnih skupnosti zadolžen Oddelek za lokalno samoupravo MOL – danes je to Služba za lokalno samoupravo. TD Koseze je na željo krajanov, da se ohrani urejena mesta za plakatiranje in reklamiranje, po letu 2000 poskrbelo za vzdrževanje teh kozolcev, v vzdrževanje in obnovo smo vložili nemalo sredstev sicer namenjenih za društveno dejavnost.

Četrtna skupnost Šiška oziroma Mestna občina Ljubljana žal vse do danes nista prevzeli skrbi za urejanje omenjenih kozolcev za obvestila, ki seveda medtem še naprej nezadržno propadajo!